van Piere


Hoi allemaal,
Zoals jullie weten is lezen iets wat ik graag doe. Misschien komt het dan ook niet echt als een verassing dat ik het ook heel leuk vind om naar boekwinkels te gaan. Ik heb al veel boekwinkels in Nederland (en buitenland) gezien, maar heb toch duidelijk een favoriet! Mijn favoriete boekwinkel in Nederland is van Piere. Jammer genoeg is deze winkel voor mij best ver weg. Ik woon dicht bij Rotterdam, terwijl van Piere in Eindhoven gevestigd is.
Wat deze boekwinkel zo leuk maakt?
Ten eerste hangt er een hele fijne, relaxte sfeer. Iedereen gaat rustig zijn eigen gang. Wanneer je er behoefte aan hebt kun je gemakkelijk een paar uur rond snuffelen, zonder dat iemand daar iets van denkt.
De mensen die er werken zijn heel behulpzaam en staan altijd voor je klaar als je een vraag hebt.

Daarbij is er zo ontzettend veel keuze! Dit vind ik altijd heel belangrijk in een boekwinkel.
Van Piere is naast een boekwinkel ook echt een ontmoetingsplek. Er worden heel veel evenementen georganiseerd in van Piere. Van lezingen, spelletjes spelen voor jongere kinderen, tot quizzen. Ik heb ooit een evenement bijgewoond (klik hier om meer te lezen) en ik weet heel zeker dat ik vaker wil meedoen.

Een ander groot pluspunt aan van Piere is, dat er een Coffee Lovers midden in de boekwinkel zit. Bij coffee lovers kun je terecht voor warme drankjes en vers bereidde cakejes en broodjes.
In de boekwinkel is veel zitplek en er staan meerdere tafels waar je koffie aan kunt drinken, kunt lezen en zelfs studeren/werken. Als ik in de buurt zou wonen zou ik mijn laptop daar mee naartoe nemen en daar aan mijn blog werken. Ik vind het een hele fijne, rustige en inspirerende plek.
Wil je meer weten over van Piere? Klik dan hier voor de website.
Als je in Eindhoven bent, ga dan zeker een keertje langs!

xoxo Annelotte

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s