Everything, Everything

Hallo allemaal,
Ik hou ontzettend van lezen en van boeken. Daarom moet ik mijn nieuwe favoriete boek met jullie delen! Ik heb het over het boek: Everything, Everything. De schrijfster van deze roman is Nicola Yoon.

Everything, Everything in een notendop:
De hoofdpersoon van dit boek is een 18 jarig meisje, genaamd Madeline Whittier. De laatste keer dat ze buiten is geweest kan ze zich niet herinneren. Ze kan dodelijk ziek worden van allerlei stoffen die buiten in de lucht rondvliegen, waardoor ze genoodzaakt is binnen, in haar speciaal geïsoleerde huis, te wonen met haar moeder. Dagelijks komt Carla die haar zuster is, om te kijken of ze nog gezond is.
Ze leeft een “gewoon” leven en is gelukkig.
Alles verandert wanneer ze nieuwe buren krijgen. De buurjongen is erg leuk. Madeline en de buurjongen Olly verzinnen allerlei creatieve manieren om contact met elkaar te houden.
Durft Madeline haar leven op het spel te zetten om de wereld te zien waarin Olly leeft?

Ik heb Everything, Everything in 1 dag uitgelezen. Het verhaal had me helemaal in zijn greep. Je beleeft alles door de ogen van Madeline.
Wat ik zelf een leuke twist vind aan dit boek, is dat sommige bladzijden verrassend zijn opgebouwd. Die bestaan bijvoorbeeld uit lijstjes of internetpagina’s. Dat is een hele leuke afwisseling.

Behalve dat Everything, Everything een ontzettend mooi boek is, is het ook verfilmd. De film is 19 mei al uitgekomen in Amerika en zal vanaf 17 augustus 2017 in Nederlandse bioscoops draaien.
Hier een trailer van de film Everything, Everything:

Everything, Everything is de eerste jong volwassen roman van Nicola Yoon. Een ander boek dat ze heeft uitgebracht is The sun is also a star. Dit boek staat zeker weten ook op mijn to read list!

Gaan jullie dit boek lezen en/of de film bezoeken?
xoxo Annelotte

7 gedachtes over “Everything, Everything

  1. De verhaallijn deed me onmiddellijk denken aan The Boy in the Plastic Bubble, uit 1976 met een zeer jonge John Travolta. Deze film staat op het publieke domein dus legaal te bekijken online.

    Liked by 2 people

  2. Heel leuk artikel, ik ben ook gek op lezen en ben steeds op zoek naar nieuwe mooie boeken! Ik was bang dat je ging spoilen hahaha maar niet gebeurd, dank je wel voor deze leuke book tip, ik weet wat te doen na mijn examens!! ^-^ xx

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s