Everything, Everything

Yes, vandaag is het zo ver! Na zo lang wachten is het ein-de-lijk tijd om naar de film Everything, Everything te gaan. Het verhaal is oorspronkelijk geschreven door Nicola Yoon, in haar bestseller. Het boek is dan ook 1 van mijn lievelingsboeken!
Ik heb een tijd geleden een review geschreven over het boek, die kun je hier vinden.

De film vond ik heel mooi. Ik was blij verrast door de gecaste mensen. Ze voldeden aan het beeld dat ik van de personages had gevormd, tijdens het lezen van het boek. Het was tot in de puntjes uitgewerkt, zelfs dat 1 van de hoofdpersonen alleen zwarte kleding droeg.

Ik vond de film heel mooi. Het verhaal was duidelijk en de verschillende scenes en settings liepen goed in elkaar over.
Het boek bestaat voor een groot deel uit online gesprekken. Ik vroeg me af hoe ze zoiets in een film interessant konden maken en houden. Ook dat is wat mij betreft gelukt! (Ik vertel niet hoe i.v.m spoilers.)

Het verhaal vind ik zo origineel en mooi. Er zitten veel wendingen in, sommigen die je meer verwacht dan anderen. Je gedachten worden vaker op het verkeerde spoor gezet, wat de film verrassend maakt.
Toen ik de bioscoop uit liep hoorde ik een aantal meisjes praten over “hoe onrealistisch het verhaal was”. Dit vond ik onterecht. Het is inderdaad niet iets wat iemand snel zou overkomen. Wel is de film realistisch gehouden (en ook gehouden aan het verhaal in het boek) doordat het verhaal niet sprookjesachtig verloopt, op een manier dat alles weer goed komt.
Daarnaast hou ik er eigelijk wel van als verhalen wat minder realistisch zijn. Door boeiende verhalen te lezen kun je juist ontsnappen aan het “echte leven”.

Ben je van plan naar deze film te gaan?

xoxo Annelotte

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s