2 werelden

Hoi allemaal,
Daar ben ik weer. Terug in Nederland…
Mijn hoofd is nog in Zuid-Afrika, maar ikzelf ben wel terug. In de afgelopen 5 weken heb ik zo veel gezien, geleerd en meegemaakt. In mijn volgende blogs zal ik jullie meenemen in mijn reis.
Niet alleen ontdek je veel nieuwe dingen als je zo’n reis maakt, je leert ook ontzettend veel. Ik heb geleerd over natuur, mensen, leven, maar ook veel over mijzelf.

Hoe veel geluk hebben wij dat wij in Nederland wonen? Dat alles hier zo netjes geregeld is, we een huis hebben, genoeg eten en af en toe ook nog kunnen zeuren, omdat we niet de nieuwste gadget hebben.
De reis van Johannesburg naar Kaapstad, in Zuid-Afrika heeft op heel veel verschillende manieren mijn ogen geopend.
Wat wij hier normaal vinden is eigenlijk niet normaal.


In de grote steden is dit minder, maar afval vind je hier overal op straat.


De “huizen” die je hier ziet zijn voor miljoenen mensen een realiteit.


Dit is de binnenkant van de crèche, voor wij deze hadden geverfd.


Op deze foto zie je op de voorgrond afval liggen. Het gekleurde gebouw in de achtergrond is een school. Niet elk kind hier kan naar school, omdat het simpelweg te duur is. De kinderen die wel naar school gaan lopen daar soms 20km voor.

Natuurlijk is Zuid-Afrika niet alleen maar arm en triest. Het is een prachtig land! Wel wil ik beide kanten van Zuid-Afrika laten zien in mijn blogs. Niet alleen de mooie vakantiekiekjes die laten zien hoe geweldig een vakantie is geweest.

Meer blogs, foto’s en filmpjes van Zuid-Afrika volgen!
xoxo Annelotte

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s