Sleeping Giants

Hoi allemaal,
Vandaag mijn review over het boek: Sleeping Giants, wat het eerste boek is van de Thermis Files serie. Het boek is geschreven door Sylvain Neuvel. Ik heb nog nooit eerder een boek van hem gelezen, maar voor alles is een eerste keer!
Toen ik in de boekenwinkel liep viel dit boek mij meteen op. Ik vind de omslag van het boek zó mooi! Natuurlijk moest ik dus even de achterkant lezen. Science Fiction is iets wat me wel bevalt, zo lang het ergens ver in je achterhoofd nog mogelijk zou kunnen zijn. Oké dit werd dus mijn nieuwe boek!

Het verhaal: (geen spoilers)
Rose, die later dr Rose genoemd zal worden, vond toen ze klein was bij toeval een reusachtige hand. De hand was van een bijzonder soort metaal, versierd met encrypties waaruit een turquoise licht kwam. Iets wat zij, of iemand anders, nog nooit had gezien.
Rose wordt een goede dokter en besluit dit vreemde geval tot de bodem uit te zoeken. Waar komt zo’n enorm ding vandaan? Hoe kan het dat die ineens gevonden is? Als er een hand is, zullen er dan ook andere lichaamsdelen zijn? Wat betekenen de encrypties? Komt dit wel van aarde, of zijn we niet alleen in het universum?
Al deze vragen worden op je afgeschoten vanaf het moment dat je het boek begint te lezen.

Het hele boek is ingedeeld in files. Er is iemand die alle informatie van verschillende onderzoekers bij elkaar zoekt. Zo kom je als lezer ook steeds meer te weten. En geloof me, als je dit boek leest wil je alleen maar meer te weten komen!

Af en toe vond ik het boek een beetje langdradig, maar ik begrijp ook wel dat dit een techniek is om het verhaal zo spannend mogelijk te maken. Vanaf het begin tot het eind kom je steeds een stapje dichter bij de “waarheid” achter bepaalde dingen.
Een heel tof boek en ik raad het zeker aan!
Als je niet van science fiction houd zal het boek je waarschijnlijk minder goed bevallen.

Ik ga in ieder geval het 2e boek van de Thermis Files lezen, genaamd: Waking Gods.
Heeft iemand nog een andere boekentip voor mij?
xoxo Annelotte

10 Comments

 1. Lotus Writings

  Ben zelf niet zo van de science fiction, dus kan je in dat genre niet adviseren. Wat ik hele fijne boeken vind, zijn die van Robert Galbraith (alias JK Rowling). Spannend en meeslepend van begin tot eind.

  Like

 2. Rosita

  Klinkt leuk, voor iemand die van science fiction houdt. Ik hou daar niet zo van. Ik lees graag spannende boeken, waarin iets opgelost moet worden. Ik ben alleen de naam van het genre kwijt.

  Like

  1. annelottemaasland

   Oh ik heb onwijs veel tips!
   Het belangrijkste is dat je schrijft omdat jij het leuk vindt. Wanneer je schrijft over dingen die jou echt aan het hart gaan, kun je met jou enthousiasme zo veel mensen aanspreken. Do what you love!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s