Nieuwe alcohol stiften

Een paar dagen terug heb ik nieuwe Twinmarkers gekocht. Twinmarkers zijn stiften op alcoholbasis. Wat heel tof is aan deze stiften, is dat ze 2 verschillende punten hebben. Een dunne punt aan 1 kant en aan de andere kant een brede punt.

Wat een groot verschil is tussen normale viltstiften en deze stiften op alcoholbasis, is dat je met deze stiften kleuren kunt mengen. Je kunt bijvoorbeeld met rood en geel de kleur oranje mengen. Iets waar ik zelf groot fan van ben en wat ook goed te doen is met deze Twinmarkers, is overgangen maken in kleuren. Doordat de kleurovergangen er zo natuurlijk uit zien kun je ook mooie schaduwen en diepte creรซren in je tekeningen.
Wel blijf ik zelf schilderen een makkelijkere techniek vinden. Dit komt vooral omdat, als je een fout maakt met de stiften je deze niet meer weg kunt werken. Bij schilderen ga je over een eventuele fout heen met een nieuwe laag verf.

Aan de andere kant vind ik met Twinmarkers werken ook weer prettig, omdat je er snel mee kunt werken.
Ook is er geen specifiek onderwerp waar de stiften het beste voor te gebruiken zijn. Ik vind bijvoorbeeld landschappen maken heel erg leuk. Mijn zusje tekent graag Disney figuren en daar zijn de stiften ook perfect voor te gebruiken.

Ik heb โ‚ฌ4,- betaald voor een pakket van 12 stiften. In totaal heb ik 4 pakketjes gekocht. 1 Met groentinten, 1 met blauwtinten, 1 met geeltinten en 1 met rozen tinten. Ik raad ze zeker aan, omdat het heel leuk is om mee te werken. Je hebt lang plezier van de stiften, want ze gaan niet heel snel leeg.

Belangrijk: Het gaat er niet om wat je maakt, of het “mooi” is of niet, of “goed genoeg”. Het gaat om het plezier wat je er aan beleeft!
xoxo Annelotte

28 Comments

 1. Joanna

  Wauw wat heb je dat mooi gemaakt! Ik deed tijdens mijn eerste zwangerschap vaak kleuren voor volwassen omdat ik daar rustig van werd maar nu heb ik daar eigelijk geen tijd meer voor. Als ik weer is ga beginnen ga ik zeker opzoek naar deze stiften!

  Liked by 1 person

 2. dyonnex

  Wat leuk! Je maakt erg mooie tekeningen trouwens. Ik heb ook nog ergens een kleurboek voor volwassenen liggen. Misschien moet ik dat ook maar eens openslaan haha.

  Like

 3. TessaC

  Ik vind kleuren ontzettend leuk om te doen, zelf tekenen/schilderen is nog wel een dingetje, maar met zulke stiften kun je weer een stuk creatiever zijn! Ik wist niet dat ze bestonden en ze zijn ook nog eens aantrekkelijk geprijst! Dank voor de tip, ik ga kijken of ik ze hier kan krijgen!

  Liked by 1 person

 4. Grace

  Wat kan jij mooi tekenen zeg! En wat een handige stiften. Vooral omdat ze een dunne en dikke punt hebben. Plus niet duur.. hmmm… zou het ook goed werken voor mijn kleurboeken?

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s