Regenboogtunnel

Vandaag is de Regenboogtunnel in Eindhoven geopend. De Kruisstraattunnel veranderde in een kleurrijke regenboog na een spray-a-long. Iedereen die wilde mocht mee komen helpen om de tunnel te verven.

Het initiatief om de grijze tunnel in vrolijke kleuren te verven, kwam van een gemeenteraadslid genaamd Tjerk Langman. De tunnel staat symbool voor tolerantie, iedereen kan zijn wie hij/ zij is. Het is ook niet zomaar dat de tunnel vandaag werd geopend. 17 Mei is namelijk de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie.

Persoonlijk vind ik het een heel tof idee en is het nog gaver dat het daadwerkelijk is uitgevoerd. Sowieso geeft zo’n kleurrijke tunnel iets extra’s, iets gezelligs, in plaats van een grijze tunnel. Ook is het nog eens 1 van de drukste tunnels in Eindhoven, dus zijn er veel mensen die deze tunnel zien.
Ik vind het een mooi initiatief dat mensen mochten helpen met het verven. Als ik wat dichter in de buurt woonde had ik zelf zeker meegedaan!

Jammer vind ik wel sommige reacties op de tunnel. “Een beetje verf gaat echt het probleem niet oplossen.” Ik geef toe, het lost het probleem niet op, maar gaat het er niet om dat mensen interesse tonen? Jammer genoeg is er geen middel om alle mensen te veranderen en een andere mening over dingen zoals Homofobie en Transfobie te geven. Wel kun je die mensen steunen door te laten zien dat je achter hen staat en dat zij net zo belangrijk als ieder ander zijn. Daar vind ik deze tunnel een mooi initiatief voor.
Iets wat altijd belangrijk is om te onthouden: Mensen zijn niet hun geloof, uiterlijk, geslacht of seksuele voorkeur. Mensen zijn mensen en iedereen is even belangrijk en waardevol.
xoxo Annelotte

P.S De foto’s zijn gemaakt door Doortje Govaert

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s