Series you must watch part 2

4. Under The Dome

Ik had ooit een keer een reclame op tv gezien over deze serie en was wel geïnteresseerd. Uiteindelijk kwam de serie helemaal op Netflix te staan en heb ik hem achter elkaar gekeken. Persoonlijk hou ik niet heel erg van science fiction, maar deze serie beviel me toch wel. Hij is heel spannend, waardoor ik me altijd afvraagde wat er in de volgende aflevering weer zou gaan gebeuren.
Under The Dome gaat over een stadje, Chester’s Mill, dat gevangen wordt in een onzichtbare koepel. De koepel is ondoordringbaar en de mensen die in het stadje wonen moeten dus zien te overleven zonder de buitenwereld. De grote vraag is waar de koepel vandaan komt. Is dit het werk van de overheid, de natuur of is het iets buitenaards? En zal het de stad lukken de koepel weer te laten verdwijnen? De serie neemt heel veel verschillende wendingen, waardoor het constant spannend blijft.

5. Lost

Lost is de eerste serie die ik heb gekeken. Ook was het gelijk een hele lange serie, want het heeft maar liefst 6(!) seizoenen. In deze serie staat overleven centraal. Een vliegtuig crasht op een eiland. Afgezonderd van de buitenwereld proberen de mensen uit het vliegtuig te overleven. Ze worden steeds wijzer en ontdekken dat het eiland niet zomaar een eiland is. Is dit wel de echte wereld? Hier zijn “monsters”, verdwijningen en vreemd gefluister heel normaal. Elke aflevering leer je 1 van de mensen beter kennen en kom je erachter hoe hun leven er voor de crash uitzag. Zullen ze ooit nog terug kunnen/ willen naar hun oude leven? Lost is een serie die je blijft verbazen!

6. White Collar

Deze serie werd mij aangeraden door een vriendin en daar ben ik haar super dankbaar voor! De serie is zo gemaakt dat je “gehecht” raakt aan de hoofdpersonen. White Collar is een misdaadserie. Wat deze serie onderscheid van andere misdaadseries, is dat deze serie gaat over de witteboordencriminelen. De FBI zorgt ervoor dat er antwoord komt op de vragen, wanneer er kunst vermist, vervalst of gestolen is. Neal Caffrey is een bijzondere aanwinst voor de FBI, omdat de FBI 3 jaar naar hem heeft gezocht vanwege vele misdrijven. Om uit de gevangenis te blijven gaat Neal Caffrey akkoord met een deal om als adviseur voor de FBI te werken, aangezien hij 1 van de beste kunstvervalsers is. Hij lijkt op het goede pad te zijn dankzij zijn baas, (en de man die hem arresteerde) Peter Burke. Of geldt toch de regel: eens een crimineel, altijd een crimineel?

Dit was alweer deel 2 van “Series you must watch”. Binnenkort komt nummer 3 online. Tot dan!

xoxo Annelotte

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s